Despre casa inteligenta

Home » Despre casa inteligenta

Sistemul de Casa Inteligenta (Smarthome/ Home Automation/ Domotica ) reprezinta controlul centralizat al iluminatului, climatizarii, jaluzelelor, audio-video, sistemului de securitate- efractie. Toate aceste subsisteme sunt integrate intr-un singur sistem coordonat centralizatiat , fie din interiorul locuintei, fie de la distanta prin telefonul mobil sau prin internet.

Daca nevoile ocupantilor casei sunt anticipate şi rezolvate automat, inseama ca avem o casa inteligenta. Sistemele “Home automation” pot fi incluse in conceptual mai larg al IoT (Internet of Things), care conecteaza aparate, sisteme si servicii intre ele.

Confort
Controleaza luminile, jaluzele, temperatura, sistemele hi-fi si orice alt dispozitiv electric sau electronic. Practic pe un ecran poti vedea toate functiunile cladirii, poti comanda pe zone sau individual o camera iar acest lucru se poate intampla LOCAL pe un display color cu ecran tactil (touchscreen-uri) sau REMOTE via Internet de pe un computer sau smartphone. Astfel controlul se poate face de pe: Intrerupatoare speciale de perete,Touch screen, Tableta, Smartphone, PC/laptop, Telecomenzi
Comoditate
O casa inteligenta este inteligenta pentru ca se pot crea diferite scenarii. Acestea sunt presetate pentru anumite tipuri de activitati care necesita niveluri de intensitate ale luminii diferite. Poti opta pentru variantele party, dinner si movie sau poti sa iti creezi unele noi, special concepute in functie de nevoile tale.
Desopera SCENARIILE programate
Mobilitate
O casa inteligenta poate fi controlata local si de pe smartphone sau tableta, oriunde te-ai afla. Ai totul la indemana si foarte simplu de folosit.
Securitate
• Simularea prezentei. Casa inteligenta permite simularea prezentei cand dumneavoastra sunteti plecat creind iluzia ca cineva se afla in casa. Aceasta solutie este preventiva si descurajeaza hotii sa intre atunci cand dumneavoastra nu sunteti acasa.
• Alarme tehnice: Detectoarele reactioneaza la fum sau gaze declansand o alarma si/sau trimitand un mesaj pe smartphone
• Supravegherea video permite vizualizarea activitatii copiilor, bonelor si a intregii resedinte in orice moment si de la orice distanta, marind eficienta sistemului de securitate.
Economie
O casa inteligenta reduce consumul nedorit de energie prin optimizarea functionarii subsistemelor:
• Reglarea temperaturii in fiecare camera de exemplu cand se deschid geamurile pentru aerisire sau dupa un program prestabilit;
• Verificarea consumului pentru diversi consumatori ;
• Reducerea nivelul de iluminat dupa o anumita perioada de timp, sau in functie de intensitatea luminoasa naturala si de prezenta;
• Adaptarea functionarii consumatorilor la obiceiurile zilnice

Practic orice echipament electric din casa ta pot fi comandat si controlat. Intotdeauna echipamentele sunt integrate pentru a functiona impreuna, putand sa adaugi mai tarziu alte echipamente care sa fie controlate!
Iata cateva dintre exemplele des intalnite de automatizare inteligenta intr-o casa:

CONTROLUL ILUMINATULUI
Poti controla nivelul optim al luminii pentru fiecare incapere, poti spori sau scade intesitatea luminii in functie de activitatea pe care o ai, poti creea scenarii de oprire a tuturor luminilor din casa la plecare, sau seara inainte de culcare, si toate acestea cu o singura atingere de butonComanda a mai multor circuite la o sigura apasare de buton
•Controlul unuia sau a mai multor circuite din puncte diferite (de la mai multe intrerupatoare)
•Scenarii de iluminat la sosire, plecarea de acasa, oaspeti, vizionare film in home theater
•Scenarii de iluminat dedicat activitatii tale : TV, Home Cinema, etc
•Iluminat de securitate prin programarea de scenarii de iluminat care simuleaza prezenta in casa.
CONTROLUL CLIMATIZARII (HVAC)
Folosind sistemele automate de control al climatizarii poti face o economie de pana la 30% la factura de energie, prin simpla utilizarea eficienta a resurselor bazata pe gradul de ocupare si prezenta in casa.
•Controlul temperaturii personalizat in fiecare camera
•Scenariul de climatizare: confort, economic, customizat
•Control automat al incalzirii in pardoseala
CONTROLUL JALUZELELOR
Obtinerea gradului de iluminare sau umbrire dorit poate fi facuta inclusiv prin controlul asupra jaluzelelor sau parasolarelor instalate. In functie de scenariul dorit acestea pot fi coborate sau ridicate automat sau la comanda proprietarului
•Draperii care se deschid sau inchid automat la rasaritul/apusul soarelui sau comandate.
CONTROLUL Audio-Video
Multiroom audio/video
Prin intermediul unui server audio puteti asculta muzica diferita in fiecare incapere a casei inteligente. In fiecare camera puteti selecta atat tipul de continut audio, in concordanta cu preferintele individuale, cat si volumul sonor prin simpla atingere a unui buton. Sistemul video poate fi conectat la arhitectura de cablare structurata a intregii case inteligente si va permite controlul video din panoul de control centralizat.
CONTROLUL SECURITATII-efractie, supraveghere video si videointerfon
Vrei sa stii ca locuinta ta este in siguranta, sa poti sa urmaresti camerele video de oriunde te-ai afla pe telefonul mobil sau tableta, vrei sa raspunzi la interfon chiar de pe tableta de acasa. Sistemele integrate smart house oferite de noi pot face toate acestea pentru tine.
•Vizualizare live a camerelor de supraveghere, videointerfon si touch panel
•Detectie de miscare, inundatie, fum si temperatura, gaz metan ce poate genera comenzi in sistemul de securitate
•Armare/dezarmare sistem de detectie efractie odata cu plecarea/sosirea acasa
CONTROLUL SI INTEGRAREA ALTOR SISTEME IN CASA INTELIGENTA
Sistemul de casa inteligenta permite controlul centralizat al altor sisteme automatizate :
•Sistemul de Automatizare al Portilor
•Sistemul de Irigare al gazonului
•Accesul vizitatorilor prin intermediul Sistemelor de Interfonie / VideoInterfonie
•Alte sisteme sau echipamente de uz casnic