Solutii de iluminare cu LED

Home » Solutii de iluminare cu LED

O revolutie in ceea ce priveste iluminatul a inceput sa se petreaca: becul incandescent clasic se foloseste tot mai putin, iar tuburile si lampile flourescente, cu mercur incep sa fie inlocuite. Astazi, tehnologia permite corpuri de iluminat, bazate pe diode LED, care nu numai ca emit o lumina naturala, aproape fiziologica, dar si cu cu rezultate spectaculoase in ceea ce priveste economia la electricitate.

Iluminat interior cu LED

Datorita multiplelor avantaje ale LED-urilor fata de sursele clasice, tot mai multe corpuri de iluminat sunt echipate cu LED-uri si utilizate pentru iluminatul interior al locuintelor. LED-urile folosesc mult mai eficient energia electrica decat sursele clasice ducand la o reducere considerabila a consumului, sunt mult mai rezistente la ciclurile de aprindere-stingere, au durata de viata mult mai mare si se aprind instantaneu. Posibilitatea realizarii si memorarii diverselor scenarii luminoase este un alt atu al LED-urilor.

Iluminat exterior cu LED

Gama corpurilor de iluminat exterior cu LED-uri este foarte complexa putand fi utilizate atat pentru iluminatul arhitectural al fatadelor, pentru iluminatul parcurilor si gradinilor, a fantanilor si piscinelor – cat si pentru intrari, alei, terase etc. LED-urile functioneaza fara probleme si la temperaturi scazute si sunt foarte rezintente la socuri si vibratii, ceea ce la face foarte potrivite pentru iluminatul exterior.

Despre TEHNOLOGIA LED